USA Dag 11 – 21 juli

Vi hade packat rättså bra redan kvällen före och klockan var ställd på ringning, så vi kom iväg snabbt från Seaside Park. Surfbrädan gav vi till en lillkille. Vi gjorde nog hans dag. Det var söndag förmiddag och trafiken rullade på snabbt. Det var en bekant silhuett som visade sig när vi närmade oss New York. Vi stannade i Hobroken och fyllde tanken på hyrbilen. Anne, Robert och Isabella dumpades av vid hotellet medan Jon körde till Avis för att dumpa av bilen. Det var skönt att bli av med den. Den har varit en god vän på vägarna, men på Manhattan kändes den väldigt otymplig.

Vi installerade oss snabbt på hotellet och gick sedan ut på stan. Vi bor nära Times Square och vi var knappast ensamma turister i vimlet. Från Times Square gick vi upp till Central Park där vi smet in. Det är skönt att få komma in i en oas mitt i stan. I parken var det en massa saker och aktiviteter att titta på. Vi gick halvvägs upp i parken. Då tröttnade vi på klorofyllen och letade upp närmsta tunnelbanestation och for söderut mot Ground Zero. Därifrån gick vi till den västra stranden och följde Battery Park ner till södra spetsen av Manhattan. Sedan var vi jättetrötta och for upp till Times Square igen.

Vi var dock inte tröttare än att vi skulle gå i en affär till. Den heter Forever 21 och är som en H&M. Det stod ett par vakter innanför dörren vars främsta uppgift var att hindra folk från att ta foto. De flesta kvinnor såg ut att leva upp lite när de kom in genom dörren, medan männen såg ut att dö en gnutta. Det mest intressanta var rulltrapporna. Det fanns två stycken som gick från gatuplan och neråt men det fanns endast en som gick upp. Man har alltså räknat med att hälften av kunderna aldrig skulle komma upp igen.

Det här inlägget postades i Semester. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *