Kroatien dag 10 – 13:e juli

Dagen var vikt åt en utflykt till ön Mljet där det finns en nationalpark. Färden dit gick med en rib – båt. Den hade plats för 10 passagerare och på motorkåpan stod det 300HP. Färden tog ca 30 minuter. När man kom till ön fick man lösa inträde till nationalparken. Rundan vi tänkte gå gick runt en havsvik. Först kom vi till den innersta delen av viken som kändes som en insjö. Vattnet var varmt men salt och vi kunde inte låta bli att bada. Vi tänkte sedan att vi skulle gå runt hela viken för vi trodde att det fanns en bro över sundet där viken mötte havet. Naturen var enastående och skilde sig från andra öar. Vi gick en bra stund innan vi kom fram till ett ställe där viken smalnade av och var inte mer än 15 meter brett. Eftersom vattenståndet i havet var högre för tillfället, så strömmade vattnet ordentligt där. Vi sa till barnen att de kunde spara ett par kilometers promenad om de simmade över. Robert nappade direkt och Isabella hängde också med. De fick simma på duktigt för att inte dras med i strömmen. Anne och Jon hade kvar väskor samt kamera och mobil så de fick gå vidare för att hitta bron över det yttersta sundet. Men det fanns ingen bro, så det blev till att gå tillbaka. Vi dividerade lite fram och tillbaka hur vi skulle göra. Vi kom fram till att vi skulle försöka kasta över grejerna och sedan simma över till barnen. Jon lyckades nästan kasta över hela strömmen, men som tur var kunde Robban fiska upp väskorna innan de blev alltför blöta. Sedan fick Jon och Anne också simma över. Vi var rättså stolta över att vi hade lyckats med utmaningen. Sedan var det bara att gå tillbaka till hamnen. Väl framme vid hamnen, gick vi i på första bästa restaurang och fick i oss lite dricka och mat. Efter lite bad var det sedan dags att fara tillbaka till Korcula. Kvällen ägnades åt mat och souvenirinköp.

image

image

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *