USA Dag 9 – 19 juli

Vi lämnade vår lyxiga tillvaro på hotellet i Philadelphia och var samtidigt nöjda med att inte behöva lämna dricks hela tiden. Vi har fått sneöga av en hotellmedarbetare för att jag bara hade en dollar på mig när han rullat våra väskor 10m när vi skulle checka in. Bilen riktades österut men rullade bara ut ur stan innan vi stannade vid ännu ett köpcentrum. Där blev det frukost bestående av smoothie, pizza och root beer. Man skulle klippt ut en kostcirkel ur hemkunskapsboken så att man kan få lite vägledning. Lite shopping på det och sedan satte vi fart mot New Jerseys kust.

Vi bor nu på ett motell precis vid stranden i Seaside Park. Här utspelar sig tydligen en TV-serie som heter Jersey Shore. Mer anmärkningsvärt är väl vad som hände när stormen Sandy drog fram här hösten 2012. På piren stod här en berg-och-dalbana. När orkanen blåste bort piren ställde sig berg-och-dalbanan på havsbotten istället. Det ser helt sjukt ut på bild. Googla på sandy och rollercoaster om ni vill se. Man har jobbat jättehårt och gör fortfarande för bygga upp efter förödelsen. När vi kom hit gick vi först längs den låååånga boardwalken och slängde i oss lunch. Sedan gick vi till stranden och badade. Det blåste en del och det gick fina vågor. Det bästa var dock delfinerna som kom och hälsade på igen. Denna gång kom de riktigt nära, typ 2 meter. Snart kan vi nog lifta med dem.

Kvällsmaten intogs på ett tacoställe. Därefter gick vi längs stranden hem och avslutade dagen med en blaskig öl på verandan.

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *