USA Dag 3 – 13 juli

”NOT TOO HOT”. Det var så de sa på vädret på TV. Men det var HOT. Och då var det bara 29 grader idag. Senare i nästa vecka ska det bli 37 grader. Vi har gått toklångt idag, över en mil. Dagen började på Lincoln Memorial. Därifrån knatade vi över Potomac River till Arlington Cementary. Där spanade vi in John F Kennedys gravplats och den okända soldatens grav. Där hade de en liten ceremoni. För oss svenskar kan det kännas lite för mycket, men amerikanerna är ju ett stolt och patriotiskt folk och vi lät dem hållas.

Vi gick tillbaka över floden och längs med hela ”The Mall” upp till Capitol Hill. Vi var faktiskt inne på Smithsonian Air and Space Museum idag igen, men det var bara för att svalka oss och lätta på trycket. Kapitolium stod där i all sin stotlighet. Sedan hade Jon för sig att vi skulle gå till Adams Morgan, en stadsdel som marknadsför sig som det riktiga Washington DC. På vägen skulle vi smita in på första bästa McDonalds. Vi hittade dock ingen och det fick bli en Subway istället. Hela stan domineras av att det pågår ett 100-årsfirande av Delta Sigma Theta, en studentföreningen för svarta kvinnor. De är i alla åldrar och överallt. Så även på Subway. Till slut kom vi till Adams Morgan. Det var inte vad vi hade tänkt oss och vi tog oss tillbaka till hotellet.

Vi har druckit mycket vatten under dagen och vi tankade i oss lite extra på hotellet. Vi passade också på att duscha för att få ner tempen. Sedan blev det promenad till Georgetown igen och en ordentlig middag på en italiensk restaurang. På vägen hem gick Robban in på en Apple Store och köpte sig ett par hörlurar. Lyckan är nu på total.

image

image

image

image

image

image

image

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *