Kroatien dag 11 – 14:e juli

Dags att fara vidare. Vi hade inte någon klar bild över hur vi skulle ta oss till Gradac där vi hade bokat rum för tre nätter. Vi började dock med att ta färjan till Orebic. När vi kom dit upptäckte vi att bussen först skulle gå efter fem timmar. En vänlig och hjälpsam kille som såg vårt bry och tipsade oss om att ta en taxi till Trpanj där nästa färja skulle ta oss vidare. Det blev en hissnande tur över bergen. När vi kom fram, gick precis färjan. Det fick bli lunch istället och att vänta i 2,5 timmar. Färjan till dig Ploce tog en timme och när vi kom fram lyckades vi hitta en buss direkt som gick till Gradac. I Gradac fick vi gå en liten bit till vårt boende. Värdfamiljen var återigen tysktalande och kunde i stort sett ingen engelska. Jawohl!

Kvällen ägnades åt mat, bad och slapp på verandan.

image

Det här inlägget postades i Semester. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *