Kroatien dag 8 – 11:e juli

Resedag, men vi började med att avsluta vårt uppehälle i Hvar. Jon började dagen med en liten joggingtur. Dessa trakter passar sig bra för backträning. Vi packade och försökte äta upp allt vi hade i kylen. Därefter tackade vi värdinnan för vår tid i hennes hus. I fick dock ha kvar våra väskor hos henne tills vi skulle skulle åka på eftermiddagen. Vi gick sedan och tittade lite i affärerna i Hvar stad innan vi stack och badade. Vi gick ett par vikar åt andra hållet än vad vi brukar och hittade några riktigt fina solbäddar som vi hyrde. Det blev som vanligt mycket slapp, bokläsande och snorkling. Framåt eftermiddagen gick vi tillbaka och hämtade våra väskor. På en klubb nere vid hamnen var det fest och redan vid 5-tiden var det full fart. Mycket ungdomar från hela världen, enformig Drum&Base-musik och en promillehalt som var aningens över rekommendation.

Hur som helst, vi kom på vår båt till Korcula. Det var en bärplansbåt som innebar en mycket behaglig resa över sjön. När vi kom fram knatade dit där vårt boende var. Man slutar aldrig att förvånas över dessa gamla städer. Det känns som att gå i en saga. Efter lite om och men fick vi tag på ägaren. Det visade sig vara två mycket fräsha lägenheter med mycket utrustning. Det blir svårt att byta ner sig sen. Vi duschade av oss salt och vägdamm och sedan gick vi ut och åt lite i gamla stan. I den staden som Marco Polo sägs komma från. Kvällen avslutades med vickning i föräldrarnas lägenhet.

image

Det här inlägget postades i Semester. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *