Kroatien dag 5 – 8:e juli

Dags att lämna Split. Pappa Jon fick stiga upp tidigt för att köpa biljetter till båten. De kunde endast köpas på resedagen och enligt ryktet hände det att de tog slut. Efter det väcktes resten av familjen och kappsäcken packades igen. Vi lämnade lägenheten och var överens om att vi inte skulle sakna den alltför mycket. Frukost inhandlades och åts när vi stod och väntade på att vi skulle släppas på båten. Turen till Hvar gick snabbt (1h15m) och när vi kom fram var det skönt att få veta att vi redan hade ett rum bokat. Vi hittade snabbt fram till rätt gata, men hade svårt att hitta rätt hus. Till slut kom vi rätt. Vi hade två rum denna gång och tillgång till kök för självhushåll. Damen som står för stället verkar duktig på att hålla rent. Hennes engelska är obefintlig men tyskan är bra. Sehr gut!

Efter att vi hade packat upp lite gick vi till stranden för att bada. Det blev klippbad och vi fick genast nytta av fivefingers och nyköpta badskor. Botten var full av sjöborrar. Vattnet är det ännu klarare här och fortfarande varmt och skönt. Till kvällsmat blev det pasta, hamburgare, texmex och pizza. Sedan gick vi och tittade på båtarna i hamnen. Vi såg bl.a. denna: http://www.charterworld.com/index.html?sub=yacht-charter&charter=my-keri-lee-1116

image

Det här inlägget postades i Semester. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Kroatien dag 5 – 8:e juli

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *