Kroatien dag 3 – 6:e juli

Vi steg upp tidigt för vi skulle med en färja till Hvar – trodde vi. När biljettkontoret öppnade fick vi reda på att det som står på färjebolagets hemsida inte alltid stämmer. Det fanns inte någon avgång på hela dagen. Nåväl, vi traskade iväg till busstationen och köpte biljetter till Split istället. Efter nästan fem timmars skump (bl.a. genom Bosnien) var vi framme i Split. Utanför bussen stod rumsuthyrarna och trängdes. Vi blev haffade av en dam som hade ett hyfsat centralt boende till en rimlig peng (tror vi). Vi dumpade av vår packning och gick sedan på upptäcktsfärd i vår nya stad. Även här finns det det mycket gammal bebyggelse. Vi slängde i oss en varsin pizzaslice och barnen spanade in vad som skulle kunna shoppas.

Sedan knatade vi iväg till stranden och badade. De gamla läste lite i sina böcker. På kvällen blev det mat och på en italiensk restaurang med trevlig serveringspersonal och långsam kökspersonal. Till efterrätt åt kidsen pannkaka på strandpromenaden. Där spelade ett band covers med irländsk tolkning, bl.a. Viva Espana.

Dagens döing: Damen i biljettluckan till färjorna. Hon är säkert duktig på något, men hon borde satsa på något annat än ett serviceyrke. Konstigt, vi har lärt oss att kroaterna är både trevliga och hjälpsamma.

image

Det här inlägget postades i Semester. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *