Kroatien dag 2 – 5:e juli

Andra dagen påbörjades med sovmorgon och sedan en frukost i form av baguette och is-te utanför Pileporten. Sedan började den långa marschen uppför berget Srd. Det fanns förvisso en linbana men den var enligt uppgift endast till för mesar. Det tog nästan en timme att gå upp, det var över 400 höjdmeter och solen gjorde sig påmind. Men vi klarade det! Vi firade med lemonad och glass. Sedan gick damerna till butiken medan herrarna gick på krigsmuseum. Nerför berget mesade vi oss och tog linbanan.

Eftermiddagen ägnades åt bad och sol på stranden. Vi köpte med oss bröd, frukt, kakor och dricka. Efter att ha fräschat till oss var det dags för kvällsmat. Det blev på en restaurang i en gränd i gamla stan. Denna gång utan kistor. Vi avslutade med en glass i Dubrovniks norra hamn. Sedan gick vi hem till Hr. Stanos där vi träffade andra gäster från Australien och Litauen. Det bjöds på vin och det var trevligt värre. Vi pröjsade och sade adjö. Vi skulle ju upp tidigt dagen efter.

Dagens döing: Allihopa när vi kom upp berget.

image

Det här inlägget postades i Semester. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *