Kroatien dag 1 – 4:e juli

Vi lämnade huset och katten bakom oss på morgonen och tog buss och tåg till Kastrup för att fara till Dubrovnik. Vad lätt det är att åka från Kastrup. Väl framme i Dubrovnik, hittade vi snabbt flugbussen som tog oss in till stan. Där irrade vi omkring ett par minuter tills Google Maps ledde oss till de ca 300 trappstegen upp till vårt boende hos Stanos Family. Vi var tidigare framme än vad vi hade meddelat, så att vi fick vänta på att rummet skulle bli klart. Under tiden kom vi framtill att Malmö FF och Hajduk Split antagligen är världens två bästa fotbollslag. Ägaren och Robert var dessutom överens om att Barcelona tog död på fotbollen. De kom överens om att fira sin nya vänskap med en glass vid lämpligt tillfälle.

Vi åt inte på planet och efter att vi inte hade installerat oss på rummet gick vi ner till Gamla Stan där vi letade upp ett ställe där vi åt på lite pizza. Fast pizzorna var gigantiska. Vi fick alltså lämna kvar lite. Sedan följde en improviserad tur bland gränder och gångar. Efter att ha irrat omkring lite blev vi badsugna och fick alltså knata upp för backen till rummet för att hämta badgrejer. Stadsstranden i Dubrovnik är inte stor, men vi fick plats och det är var skönt att krypa ner i Medelhavet. Efter badet, traska upp, duscha och förbereda sig för kvällsmat. Vi blev dock aldrig hungriga men det finns ju alltid plats för en glass. Den är god och billig i Kroatien.

Dagens döing: När vi satt och åt lunch, var någon som bestämde sig för att att transportera ut sin gamle släkting i en kista på just den gränden som vi satt och åt på. Yummy!

image

image

Det här inlägget postades i Semester. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *