Gräsmattan

I år har vi någorlunda koll på gräsmattan. Vi började dock med ett misstag förra hösten Jag köpte en vertikalskärare och jag kunde inte bärga mig. Jag tänkte att det skulle bli en mild vinter, så jag körde över gräsmattan med vertikalskäraren och stödsådde sedan frön där det sedan såg ut att behövas. Vi fick sedan ännu en sträng vinter och när gräsmattan kom fram så såg den ansträngd ut.

Men skam den som ger sig. Jag började säsongen med att en giva Stroller Plus Mossa för att ta bort mossan och ogräset som hade övertag på gräset. När det sedan började växa vertikalskar jag igen och spred veckan efter ut Weibulls Super Gramino, en långtidsverkande gräsgödning som verkligen är bra. Med Super Gramino räcker det med en omgång i maj och en lite längre fram i augusti. Dessutom har jag hållt gräset lite längre i år än vad jag brukar göra och det verkar som att det har gjort att vi inte har behövt vattna så mycket. Jag ska dock klippa det lite kortare nu framöver när gräset har fått överhand på ogräset.

Den som vill veta hur man verkligen ska sköta en gräsmatta kan gå in på www.olleberg.nu.

Det här inlägget postades i Trädgård. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *